Jurnal de „expat”

Viața unui expat nu este deloc ușoară…sau mai bine spus, nu este deloc așa cum și-o închipuie lumea când privește pozele în care zâmbești sau străzile pe care te plimbi. În spatele unui zambet firav se află dorul de persoanele dragi, iar pe străzile pe care te plimbi singur…de multe ori nu-ți găsești locul și rătăcești cu orele în neant. Sunt într-adevar multe povești fericite…dar e nevoie de ani întregi, răbdare… sau pur și simplu, realizezi că nu este ceea ce căutai, chiar din prima zi când treci pragul la noua ta casă.  Oricât de frumos o vei amenaja, de fiecare dată cand se arde un bec sau curge robinetul la baie și-ți suni ajutoarele la mii de km distanță, la fiecare cină copioasă pe care o împarți cu telefonul, navigând pe internet…toate acele momente când te gândești ce bine ar fi fost…să fi acasă!

Știi momentul acela când întâlnești pe cineva nou în viața ta și simti că ceva nu este în regulă, chiar dacă se poartă frumos și nu-ți greșește cu nimic… atunci e bine să nu pierzi timpul. Mulți poate te vor judeca…n-ai avut răbdare suficientă, dar nici tu nu știi ce vrei, asa că ei mai mult ca sigur nu sunt în măsură să te condamne. Tu simți și știi că nu e ceea ce trebuie…și ești într-o continuă căutare până îl găsești- acel loc unde să simți, să ai senzația că ai mai fost într-o altă viață…acea persoană cu care poți vorbi de parcă o cunoșteai de ani și ani…acel tu pe care începi să-l descoperi și să te simți bine, tu cu tine…în pielea ta!

Sunt zile și zile…azi m-am trezit cu o stare de spirit mai bună, dar nu suficient încât să zâmbesc la poză. Ieri…ieri a plouat și afară, și înăuntrul meu. Mă sufocau pereții și nici rătăcitul pe străzi nu mă ajuta. Sunt zile în care pur și simplu te simți legat de mâini și de picioare… și zile în care vrei să muți munții din loc. Cred că am ajuns în punctul în care știu ce nu vreau- nu vreau să mai pierd timp … și stiu și ce vreau… să mă gasesc în alt loc, pe alte străzi..poate chiar unele pe care am pășit deja!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s